Home / Wizard / Prijzen webservice

Prijzen webservice

Zorgverzekeraars leveren bij Z-Index prijzen aan voor artikelen in de G-Standaard. Dit zijn de prijzen die zij hanteren als het bedrag dat apothekers voor deze artikelen mogen declareren. Daarmee is direct inzichtelijk welke vergoedingsprijs van toepassing is op welke patiënt. Dit abonnement is uitsluitend voor diegenen die al toegang hebben tot de G-Standaard download. Er zijn geen kosten aan verbonden.

De prijzen zorgverzekeraars kan op twee manieren ingebouwd worden in het softwaresysteem van de apotheek.

1: Download bestand prijzen zorgverzekeraars

Een totaalbestand downloaden (een "dump" van de webservice). Deze wordt maandelijks gereed gezet. Hiertoe is inloggen op de Z-Index website nodig. Abonnees krijgen per e-mail een bericht dat het nieuwe bestand beschikbaar is.

Hieronder staat een voorbeeld van het totaalbestand:

 Bestandprijzenzorgverz.PNG

 

2: Webservice prijzen zorgverzekeraars

De webservice is gebouwd volgens de REST architectuur (http://en.wikipedia.org/wiki/Representational_State_Transfer). Hierdoor is deze eenvoudig benaderbaar via verschillende systemen. Dit loopt niet via de Z-Index website en dient zelf geïmplementeerd te worden.
Zie de handleiding prijzen zorgverzekeraars (https://www.z-index.nl/documentatie/handleidingen/handleiding-webservice-prijzen).

Hieronder staat een voorbeeld van informatie van een artikel dat via de webservice is opgevraagd:

 Outputwebservice.PNG

Vul onderstaande gegevens in om een abonnement op de Prijzen webservice af te sluiten en klik daarna op Verzenden. 
Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

Abonnement Prijzen webservice*  
Gebruiksrecht G-Standaard*  

Op afname van dit product zijn de algemene licentievoorwaarden van toepassing. U kunt deze hier lezen. Met het verzenden van dit formulier verklaart u zich akkoord met de voorwaarden en komt het abonnement op dit product tot stand.

Terug naar Start