Home / G-Standaard / Hoe gebruikt u de G-Standaard?

Hoe gebruikt u de G-Standaard?

Om de informatie uit de G-Standaard in uw eigen systeem te kunnen gebruiken, heeft u programmatuur nodig waarmee de gegevens aan elkaar worden gekoppeld. De G-Standaard is een verzameling van tientallen tabellen, waarvan de gegevens kruislings met elkaar verbonden zijn.

Stap 1: Abonnement op de G-Standaard afsluiten

Sluit eerst een abonnement op de G-Standaard download af. Dit abonnement geeft u via de website toegang tot de tabellen van de G-Standaard. Z-Index ververst deze gegevens elke maand. De dag waarop de nieuwe versie verschijnt staat in het productieschema van de G-Standaard.

Stap 2: Consultancy door Z-Index

Voordat u aan de slag kunt gaan met de G-Standaard, komt een consultant van Z-Index uitleg geven over de kernprocessen van de G-Standaard. Deze kernprocessen worden ook wel de ruggengraat van de G-Standaard genoemd. Na de uitleg kunt u zelf aan de slag met de ontwikkeling van software die de G-Standaard verder ontsluit. 

Stap 3: Implementatie functionaliteiten

De gegevens in de G-Standaard ondersteunen tal van functionaliteiten. Z-Index heeft een reeks implementatierichtlijnen ontwikkeld waarmee u deze functionaliteiten in uw systeem werkzaam kunt krijgen. Deze documenten worden steeds geactualiseerd of aangevuld met de toename van het aantal mogelijke functionaliteiten.

Webapplicatie en maatwerk

Behalve implementatie van de G-Standaardbestanden in uw eigen softwaresysteem is het ook mogelijk om een selectie van de gegevens uit de G-Standaard via een webapplicatie te ontsluiten, de G-Standaard flex. Met de G-Standaard flex kunt u zelf selecties van gegevens maken, met name op het gebied van wet- & regelgeving en logistiek. Denk daarbij aan prijzen, vergoedingsstatus en assortimenten. Ten slotte kan Z-Index voor u ook een overzicht op maat samenstellen met daarin de door u gewenste informatie.

Neem voor meer informatie contact op met onze afdeling Voorlichting en Databeheer:
Contact