Home / Documentatie / Publicaties

Publicaties

Doseerinstructies

Het document ‘Doseerinstructies’ is een beschrijving welke elementen en functionaliteiten nodig zijn om een dosering uniform binnen zowel de eerste als tweede lijn te kunnen vastleggen en uitwisselen.

Doseerinstructies - Lees verder...

Inzichtelijkheidsmetingen

Een onderzoek naar de verschillen in registratie en functionaliteiten van informatiesystemen moet de samenwerking tussen zorgverleners verbeteren. Dat doel hebben de voorzitters van de gebruikersraden van ziekenhuisinformatiesystemen, apotheekinformatiesystemen en systemen van (apotheekhoudende) huisartsen gezamenlijk uitgesproken toen zij Z-index vroegen een inzichtelijkheidsmeting te starten.

Inzichtelijkheidsmetingen - Lees verder...

Medicatieproces

Deze pagina bevat informatie over hoe de G-Standaard het Medicatieproces van Nictiz ondersteunt.

Medicatieproces - Lees verder...

Conversietabel voor gebruikseenheden (bestand 361)

De NHG-tabel Gebruiksvoorschrift (tabel 25) bevat een lijst met gebruikseenheden die gebruikt kunnen worden om de doseereenheid aan te geven, bijv. ‘tablet’, ‘capsule’ of ‘zakje’. Deze lijst is ook in de G-Standaard opgenomen en wordt per maart 2020 geactualiseerd. Daarbij gaan er veel eenheden vervallen en komen er twee nieuwe eenheden bij. Tevens is een lijst beschikbaar met synoniemen/alternatieven voor de eenheden die gaan vervallen.

Conversietabel voor gebruikseenheden (bestand 361) - Lees verder...