Home / Actueel / Nieuws / Gecorrigeerde bestanden MFB's beschikbaar

Gecorrigeerde bestanden MFB's beschikbaar

17-12-2020
Vanaf 17 december zijn gecorrigeerde bestanden voor bestand 681, 690 en 000 beschikbaar op onze downloadpagina. Deze bestanden bevatten correcties voor de G-Standaard van januari.

Wat is er aangepast

  • Bestand 681: bij mfbpnr=429 en mfbwnr=2494 is het record met mfbprr=3 vervallen (mutkod=1) en is een record met mfbprr=2 nieuw opgenomen (mutkod=3)
  • Bestand 690: bij mfbpnr=6937,6938,6939,6940 is bij alle releases in veld mfbpdvv de vervaldatum verwijderd en is deze vervangen door ‘0’. Al deze records hebben nu mutkod=2.
  • Bestand 000: hierin zijn de wijzigingen uit bovenstaande bestanden verwerkt in de velden met betrekking tot records.

 Ook het ingepakte bestand en de csv bestanden zijn met deze bovenstaande bestanden gecorrigeerd.

 

Achtergrond van de aanpassingen

Bij MFB 429 is aan één van de twee triggerende waardenlijsten (2494) per december uitsluitend procesreden 3=staken gekoppeld. Hierdoor wordt de MFB niet getriggerd bij het aan- of voorschrijven, wat niet de bedoeling is. Daarom is de procesreden aangepast naar ‘medicatiebewaking bij dosering’.

De MFB’s 6937 t/m 6940 hebben per december een vervaldatum gekregen omdat deze zijn opgevolgd door MFB 7188. Bij de systemen die nog niet met deze nieuwe MFB kunnen werken maar wel netjes de vervaldatum toepassen, betekent dit dat de bewaking op deze 4 MFB’s wegvalt, wat niet de bedoeling is. Daarom is de vervaldatum weer verwijderd.

 

Wat gebeurt er in de G-Standaard van februari

De G-Standaard van februari zal qua mutatiecodes gebaseerd zijn op deze gewijzigde bestanden. Dat betekent dus dat de huidige wijzigingen in de gecorrigeerde bestanden in februari niet opnieuw als wijziging worden aangemerkt.

 

Berichtgeving aan zorgverleners

Ook de zorgverleners zullen worden geïnformeerd. Zodra deze berichtgeving beschikbaar is, zal er een link naar dat bericht worden opgenomen.