Home / Actueel / Nieuws / Historisch Bestand Add-ons beschikbaar vanaf 15 november

Historisch Bestand Add-ons beschikbaar vanaf 15 november

09-11-2016
Add-on geneesmiddelen en stollingsfactoren worden vanaf 2017 op ZI-nummer niveau gedeclareerd. Bij deze declaratie dient ook een code meegestuurd te worden die identificerend is voor de indicatie waarvoor het add-on geneesmiddel of stollingsfactor is gebruikt. Om in het declaratieproces te kunnen controleren of een geldige code is gebruikt en of het gedeclareerde bedrag het maximumtarief niet overschrijdt, is er behoefte aan een bestand waarin al deze gegevens, ook uit het verleden, zijn samengebracht.

U kunt nu een abonnement afsluiten bij Z-Index op het Historisch Bestand Add-ons. Op 15 november verschijnt de eerste versie van dit bestand. Het gaat dan om een testversie gebaseerd op de G-Standaard van december 2016. In de G-Standaard van december 2016 staat nog slechts een beperkte set informatie over add-on geneesmiddelen en stollingsfactoren. Na de publicatie van de G-Standaard van januari 2017 (op 13 december), is de 1e officiële versie van het Historisch Bestand Add-ons beschikbaar.

Kijk hier voor meer informatie over het Historisch Bestand Add-ons en om u op dit product te abonneren.

Vanaf 15 november kunt u dit product benaderen met uw inlog account op de website van Z-Index. Ziekenhuizen of zorgverzekeraars die geen account hebben (bijvoorbeeld omdat het softwarehuis normaal gesproken de G-Standaard informatie voor hen download), wordt aangeraden bij het softwarehuis na te vragen of zij u ook het Historisch Bestand Add-ons gaan doorleveren. Als het bestand niet via een softwarehuis kan worden verkregen, kan contact opgenomen worden met Z-Index om een inlogaccount aan te vragen.

Partijen die geen licentie hebben op gebruik van de G-Standaard, kunnen een betaald abonnement aanvragen om toegang te krijgen tot het Historische bestand add-ons.

NB: in dit bestand zijn geen indicatieteksten opgenomen.