Home / Actueel / Nieuws / Nieuw bestand 131 bevat tarieven die zijn aangepast op WGP

Nieuw bestand 131 bevat tarieven die zijn aangepast op WGP

16-12-2016
Z-Index heeft een nieuw bestand 131 uitgeleverd. In het bestand in de G-Standaard van januari 2017 stonden per abuis nog tarieven die niet waren gecorrigeerd voor de WGP maximumprijs. In het nieuwe bestand zijn de tarieven nooit hoger dan de WGP.

De NZa stelt tarieven vast voor de geneesmiddelen die als add-on zijn aangewezen. De afspraak is dat Z-Index deze tarieven corrigeert als deze boven de WGP uitkomen. Dat doet Z-Index bij nieuw aangewezen add-ons, maar ook nadat de WGP opnieuw is vastgesteld door het ministerie van VWS. Deze correctie heeft nog niet plaatsgevonden op bestand 131 dat op 12 december is uitgeleverd. Bij 572 ZI-nummers is daarom een te hoog NZa-maximumtarief uitgeleverd.

Als u een nieuw bestand 131 wilt inlezen kunt u dit downloaden via de Download pagina. Het bestand 131 dat u daar aantreft is het gecorrigeerde bestand. De records die zijn aangepast hebben nog steeds mutatiecode 3 (nieuw). Deze zijn dus niet gewijzigd. Mocht u de G-Standaard al hebben ingelezen of verwerkt dan wordt u aangeraden het oude bestand weg te gooien en het nieuwe bestand in te lezen.

Historisch bestand add-ons

Een gecorrigeerde versie van het Historisch Bestand Add-ons (let op: u moet inloggen) is nu ook beschikbaar en is in de plaats gezet van het oude historische bestand. De foute records zijn verwijderd en hebben geen einddatum gekregen, omdat de ingangsdatum nog niet was gepasseerd. Het nieuwe bestand bevat dus precies evenveel records, maar met de aangepaste prijzen.