Home / Actueel / Nieuws / Probleem afhandelingstekst 17 interactie-MFB’s per G-Standaard maart opgelost

Probleem afhandelingstekst 17 interactie-MFB’s per G-Standaard maart opgelost

27-01-2021
Per G-Standaard van maart worden bij 17 interactie-MFB’s de teksten bij de oudste release aangepast. Hierdoor past de tekst weer bij de flow van deze MFB.

Wat is er aan de hand?

De G-Standaard levert de volledige historie (actuele en oude releases) van een MFB uit. Bij een structuurwijziging in de flow van een MFB wordt het releasenummer opgehoogd. Oude releases worden niet onderhouden. Als een MFB in release 1 én in hogere releases gebruik maakt van dezelfde adviestekst (actie) dan is die adviestekst afgestemd op de hoogste release. Dit kan betekenen dat de adviestekst niet past bij oude releases van een MFB.

 

Wanneer treedt het probleem op?

Dit is het geval bij 17 interactie-MFB’s. De praktijk heeft hier last van als in de software gebruik wordt gemaakt van release 1 van deze MFB’s (al dan niet na conversie naar de oude interactiestructuur).

 

Per wanneer is het probleem opgelost?

Per G-Standaard van maart wordt ervoor gezorgd dat in deze gevallen de tekst weer klopt bij de flow. Voor meer informatie (inclusief overzicht van de MFB's en de teksten waar het om gaat) zie de Q&A over MFB's op www.knmp.nl .