Home / Actueel / Nieuws / Veel onterechte mutaties in bestand 301

Veel onterechte mutaties in bestand 301

14-02-2017
In de productie van de G-Standaard zijn deze maand veel mutaties opgetreden in het ondernemingenbestand. Sommige mutaties zijn onterecht maar hebben niet perse gevolgen voor uw verwerking.

Het betreft de volgende mutaties:

  1. Bij 824 ondernemingen is het veld NAPB (postbusnummer) verkeerd gevuld, namelijk met huisnummer uit het veld NAADR (adres).
  2. Bij dezelfde ondernemingen is het veld NAPCPB (postcode postbus) onterecht gevuld, namelijk met de postcode zoals opgenomen in het veld NAPC (postcode).
  3. Bij 204 buitenlandse adressen is in de woonplaats 1 spatie verdwenen. Er stonden er 2 en nu 1.

De mutaties zijn het gevolg van ingebruikname van een nieuw administratief systeem bij Z-Index.

De eerste 2 punten gaat Z-Index oplossen en daarvoor wordt een correctiebestand 301 geproduceerd. De mutaties van de spaties blijven ongewijzigd. In feite waren 2 spaties niet netjes en is het nu netter geworden. Omdat het slechts de postbusnummers van de ondernemingen betreft, die onterecht zijn gevuld, zal het correctiebestand 301 buiten de normale G-Standaard ter beschikking worden gesteld.

Wenst u een correctiebestand 301 te ontvangen stuurt u dan een bericht naar info@z-index.nl. Dan krijgt u het correctiebestand 301 als bijlage toegestuurd in een mail. Z-Index zal met de uitlevering van de volgende G-Standaard dezelfde mutaties als in het correctiebestand opnieuw meeleveren. Besluit u dus niet het nieuwe bestand 301 te verwerken, dan krijgt u de mutaties volgende maand meegeleverd in de G-Standaard van april.