Home / Actueel / Nieuws / Verlengde openstelling indienen mutaties oktober 2020

Verlengde openstelling indienen mutaties oktober 2020

09-09-2020
Mutaties voor de G-Standaard van oktober 2020 kunnen tot donderdag 10 september 17:00 uur worden ingediend.

In verband met een uitzonderlijke situatie met betrekking tot de maximumprijzen voor geneesmiddelen conform de Wgp hebben productverantwoordelijken Z-Index gevraagd om extra tijd voor het indienen van mutaties voor de G-Standaard van oktober 2020. Bij het vaststellen van de maximumprijzen blijkt Farmatec een fout te hebben gemaakt, waardoor oorspronkelijk bij een aantal geneesmiddelen een verkeerde maximumprijs is berekend. Farmatec heeft deze maximumprijzen inmiddels gecorrigeerd. Productverantwoordelijken willen op basis van de gecorrigeerde maximumprijzen voldoende tijd om hun inkoopprijzen aan te passen voor de G-Standaard van oktober.

 Z-Index zal, in verband met de uitzonderlijke situatie, het indienen van mutaties voor de G-Standaard van oktober 2020 verlengen tot donderdag 10 september 2020 17:00 uur.

 Het is niet mogelijk de termijn verder te verlengen, omdat dan tijdige productie en publlicatie van de G-Standaard niet meer mogelijk is, met ernstige gevolgen voor alle afnemers van de G-Standaard.

 Let op: bij het doorgeven van een prijsmutaties op de inkoopprijs in het G-Standaard invoerloket (bij een geneesmiddel dat onder de WGP valt) kan het zijn dat er een melding komt dat de maximumprijs wordt overschreden, terwijl het gaat om een geneesmiddel waarbij Farmatec een fout heeft gemaakt die ze inmiddels hebben gecorrigeerd. Dat komt omdat de correcties van Farmatec mogelijk nog niet (volledig) verwerkt zijn in het systeem van Z-Index. Het gaat hierbij om niet-blokkerende waarschuwingen, u kunt alle prijsmutaties dus doorvoeren, ongeacht het feit dat de foutieve maximumprijzen nog aanwezig zijn in het G-Standaard invoerloket.

 Z-Index zal in de definieve productie van de G-Standaard van oktober 2020 de gecorrigeerde maximumprijzen verwerken zoals vastgesteld door Farmatec. Productverantwoordelijken dienen vóór donderdag 10 september 17:00 uur hun prijsmutaties voor de inkoopprijzen in te dienen, ongeacht eventuele niet-blokkerende meldingen in het invoerloket (gebaseerd op de oorspronkelijke foutieve vaststelling door Farmatec). Productverantwoordelijken zijn zelf verantwoordelijk voor het indienen van de juiste prijzen.

 Prijsmutaties voor de G-Standaard van oktober 2020 kunnen niet na dit tijdstip worden ingediend en kunnen daarna ook niet meer verwerkt worden.