Home / Documentatie / Bestandsbeschrijvingen

Veld beschrijving: Volledige generieke naam kode

Veld Omschrijving Lengte1 Type2 Bron3
GNNKPK Volledige generieke naam kode 6 N WINAp
1) Lengte (a,b)=a cijfers voor de komma, b cijfers na de komma.
(a+1)=a cijfers plus 1 controlecijfer.
2) Type AN=Alfanumeriek
N=Numeriek.
3) Bron De bron geeft aan wie inhoudelijk verantwoordelijk is voor de data die deze rubriek bevat.
Dit veld bevat de 'volledige generieke naamcode' van een stof. In BST750 kan een stof verwijzen naar een 'volledige generieke naamcode'. Indien een stof tevens een 'volledige generieke naam' is, is in BST750 de GNK en de GNNKPK aan elkaar gelijk. In de samenstelling van producten wordt de 'volledige generieke naam' wordt gebruikt voor het genereren van de generieke produkt kode (GPKODE).

Als de generieke naam niet in een samenstelling mag voorkomen, omdat de stof als zodanig niet bestaat, dan is in BST750 de GNK voor GPK 0. Zo kan VECURONIUM niet in een samenstelling voorkomen, omdat alleen de stof VECURONIUM BROMIDE bestaat; VECURONIUM is in dit geval alleen aanwezig als stamnaam.

Bij stoffen die wel in een samenstelling mogen voorkomen is in BST750 de GNK van de volledige generieke naam in de regel dezelfde als de GNK, behalve als het een GNK is waarvan het onwerkzame gedeelte tussen haakjes is geplaatst.

Voorbeelden:
GNK   Generieke naam         | GNK  Volledige generieke naam
-----------------------------|------------------------------
 2305 PROMETHAZINE HCL       | 2305 PROMETHAZINE HCL
22276 PROMETHAZINE (ALS HCL) | 2305 PROMETHAZINE HCL

Hiermee wordt bereikt dat het product PHENERGAN SIROOP met samenstelling PROMETHAZINE (ALS HYDROCHLORIDE) 1 mg/ml dezelfde GPK heeft als het produkt SIRUPUS PROMETHAZINI FNA met samenstelling PROMETHAZINE HYDROCHLORIDE 1.13 mg/ml (door omrekening met bijbehorende molecuulgewichten). Deze producten zijn inmiddels uit de handel.


Het veld komt voor in: